Úderom piatkovej polnoci sa Billie Eilish podelila so svojím tretím štúdiovým albumom Hit Me Hard and Soft. Na desiatich skladbách spolupracovala s bratom Finneasom. Vydaniu albumu nepredchádzali žiadne single, speváčka sa rozhodla dať fanúšikom celý album naraz.

Napriek tomu, že Hit Me Hard and Soft má byť doposiaľ najvyspelejšou nahrávkou speváčky, na ktorej spracovala témy zamilovanosti, rozchodu, sexuality a vlastného sebavedomia, je zároveň návratom k počiatkom jej kariéry. Vníma ho ako návrat k dievčaťu, ktorým bola. "Smútila som za ňou. Hľadala som ju vo všetkom. Je to skoro ako keby sa nechala utopiť svetom a médiami. Nepamätám si, kedy odišla," povedala pre Rolling Stone. S konceptom utopenia pracovala aj na vizuálnom stvárnení albumu Hit Me Hard and Soft.

"Mám pocit, že tento album má v sebe skutočných duchov, a to hovorím s láskou. Na tomto albume sú nápady, ktoré sú staré päť rokov, je v ňom minulosť, ktorú mám naozaj rada." Spolu s albumom zverejnila speváčka prvý singel s názvom Lunch. V pesničke otvorene hovorí o svojej sexualite. Motiváciou pre ňu boli špekulácie ľudí o jej sexuálnej orientácii a následná frustrácia americkej hudobníčky. Pieseň rozpráva o jej silnej sexuálnej túžbe po žene a intímne chvíle s ňou prirovnáva ku konzumácii obeda.

Text: Hudba.sk (Zdroj: Billboard.com)