Tridsaťročný americký hudobník Justin Vernon so svojou kapelou Bon Iver v lete vystúpi vo Viedni. Dejiskom open-air koncertu, ktorý je naplánovaný na stredu 1. augusta, bude Arena. Bon Iver prídu do Rakúska už ako držitelia prestížnej ceny Grammy pre nováčika roka. Medzi fanúšikov ich aktuálneho albumu patria aj redaktori Pitchforku či speváčka Adele.

Bon Iver majú na konte dva štúdiové albumy - debut For Emma, Forever Ago (2008) a eponymného nasledovníka z roku 2011. Podľa amerického internetového magazínu Pitchfork je druhá menovaná nahrávka najlepším albumom roka 2011.

Indie-folková skupina Justina Vernona bola za singel Holocene nominovaná na prestížnu Grammy v kategóriách Nahrávka roka a Skladba roka. Táto pieseň je podľa magazínu Pitchfork druhou najlepšou skladbou roka 2011. Bon Iver boli tento rok na Grammy nominovaní dovedna štyrikrát a to aj v kategórii Nováčik roka, v ktorej zvíťazili, rovnako ako v kategórii Najlepší alternatívny album.

Bon Iver - Holocene

Ich druhú štúdiovku či skladby z nej už ocenil aj britský hudobný portál Gigwise.com a magazín Uncut ju nominoval na cenu pre najlepší album roka. Slová chvály na adresu Bon Iver vyriekla aj speváčka Adele, podľa ktorej je ich nahrávka najlepším albumom roka 2011.

Okrem Viedne (1.8.2012) sa skupina v lete ukáže aj v Nemecku, Holandsku, Francúzsku, Luxembursku, Taliansku, Španielsku, Portugalsku a tiež na poľskom Open'er festivale. Vstupenky na koncert vo Viedni sa budú predávať v sieti Eventim.

Bon Iver - 4AD/Jagjaguwar Session (live - AIR Studios, 2011)

Bon Iver - Calgary

Bon Iver - Towers

Informácie zverejnila webová stránka boniver.org.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Mark J. Terrill